Čeho se lidé obávají před prodejem nemovitosti?

27. října 2020Redakce

Téměř každý, kdo byl někdy v roli prodejce nemovitosti, popisuje své zážitky jako stresující, plné nejistoty a hodně nepříjemných pocitů. Kvůli tomu celá řada lidí, když se rozhodnou svůj byt nebo dům prodávat, jde do celého procesu se strachem a obavami, co bude vlastně následovat. V našem průzkumu jsme se zeptali našich zákazníků, z čeho měli před prodejem nemovitosti obavy nejvíce.

Nejistota

Nejčastějším slovem, které prodávající zmiňovali nejvíce, byla obava o to, zda se vůbec najde na jejich nemovitost kupec. Jestli se najde někdo, kdo bude ochotný nabídnout férovou cenu a nebudou muset čekat na toho pravého měsíce či dokonce roky.

Časová náročnost

Průměrná nemovitost se na trhu nabízí sedm měsíců. Dovedete si představit půl roku plného návštěv zájemců, makléřů, fotografů? Všechno vás stojí neskutečné množství času a energie s nejistým výsledkem. Navíc, pokud se nemovitost neprodá do dvou měsíců, prodávající často inzerát stáhnou, chvíli počkají, případně nemovitost mírně upraví a začnou ji nabízet znovu. A znovu a znovu. To vše s nejistým výsledkem.

Narušení soukromí

V průměru se na byt přijde podívat 15 zájemců, v Praze to může být u atraktivnějších nemovitostí až pětkrát více. Prodávající mluví často o velmi nepříjemných návštěvách zájemců, kteří se nerozpakují procházet osobní věci a klást nepříjemné otázky.

Nemovitosti se v České republice prodávají již desítky let stejným způsobem, který je často zážitkem, který lidé nechtějí opakovat. Denně mluvíme s desítkami lidí, kteří nemají s prodejem nemovitostí dobrou zkušenost a obrací se na nás jako na novou alternativu, která všechny problémy tradičního prodeje řeší. Možnost, jak prodat nemovitost snadno, rychle a hlavně s jistotou. Navíc v současné době téměř bezkontaktně, pouze s jednou návštěvou našeho specialisty.

Stále váháte? Nechte si od nás zaslat nezávaznou a bezplatnou cenovou nabídku a rozhodnout se můžete později.


Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny