Kolik si můžu půjčit na hypotéku předem?

13. srpna 2021Redakce

Chtěli byste bydlet ve vlastním, ale už předem víte, že ze své kapsy to celé financovat nezvládnete? Není třeba zoufat! Naštěstí existuje hypotéka předem, u které máte minimálně rok na to, abyste pro sebe našli to ideální bydlení. Předem znáte rozmezí, kolik si můžete půjčit a úvěr můžete čerpat postupně.

Buďte o krok napřed

Na trhu s nemovitostmi je to jako na houpačce. Někdy jich je tolik, že ani nevíte, která se vám líbí více. A jindy je nemovitostí jako šafránu a ty nejlepší jsou hned pryč. Hypotéka předem vám umožňuje být připraveni a vždy o krok napřed.

Hypotéka se předschvaluje bez nemovitosti jako předpokládané rozmezí. Podmínky jsou stejné, jako u klasické hypotéky. Platíte jen to, co skutečně využijete. Peníze máte předem schválené a připravené je použít právě v moment, kdy se objeví ta pravá nemovitost právě pro vás. Bez čekání a zbytečného prodlužování máte peníze k dispozici okamžitě.

Hypotéku můžete čerpat postupně

Velkou výhodou u hypotéky předem je možnost čerpat úvěr postupně a to klidně i na více nemovitostí. Z hypotéky tak můžete nemovitost koupit a třeba až za půl roku financovat výstavbu nebo rekonstrukci. Záleží jen na vás, jak a kdy peníze vyčerpáte.

Úvěr také můžete v případě potřeby v rámci dodatku upravit podle aktuální potřeby. Bude-li například sjednaný na 90 %, lze jej následně upravit na 80 % anebo naopak. Záleží na vašich aktuálních finančních možnostech nebo na finální ceně za nemovitost.

Hypotéka předem vám dává čas na rozmyšlenou

Pokud uvažujete o vlastním bydlení, ale stále ještě nemáte vybranou nemovitost, je hypotéka předem ideálním řešením právě pro vás. Nijak vás totiž neomezuje a dává vám čas na rozmyšlenou – po schválení úvěru máte na jeho čerpání až jeden rok, který následně můžete 2x prodloužit vždy o dalších 12 měsíců.

Abyste získali nejvýhodnější podmínky, je ideální mít připraveno 20 % vlastních zdrojů. Hypotéku předem je ale možné sjednat i s menším procentem vlastních financí. Maximální výše hypotéky předem závisí na stejných kritériích, jako u klasické hypotéky. Úrok se odvíjí od konkrétní situace a banky, úroková sazba začíná na 1,99 %.

Hypotéka předem a její hlavní výhody:

  • předem víte, s kolika penězi můžete počítat
  • podmínky pro schválení jako u klasické hypotéky
  • můžete ji čerpat postupně
  • hypotéku můžete začít čerpat v průběhu jednoho roku
  • lze ji 2x prodloužit o dalších 12 měsíců
  • úroková sazba podle aktuální situace
  • rozhodnete-li se úvěr nevyužít, zaplatíte pouze storno poplatek

Zařiďte si hypotéku předem a nenechte si utéct vysněné bydlení


Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny