5 důvodů, proč se nepouštět do prodeje nemovitosti na vlastní pěst

17. září 2019Natálie Veselá

To máte: smlouvy, odhady, energetické štítky, věcná břemena, skryté vady, inzeráty, prohlídky, rezervace, katastr… prodávat nemovitost je hoňka, kterou bez odborníka zvládnete jen těžko a pravděpodobně se nevyhnete chybám. V nejhorším případě chybě fatální. Přitom není nic jednoduššího než si nechat od nás zdarma sestavit nabídku, svobodně se rozhodnout, jestli se vám zamlouvá, a pak už nechat všechno na specialistovi. Chcete konkrétní důvody proč? Tady je máte.

1. Nejspíš neušetříte

Čas je pro většinu z nás v současné době tou nejvzácnější komoditou. Místo zdlouhavého vyvěšování inzerátů a nekonečných prohlídek si od nás necháte sestavit nezávaznou nabídku zdarma. Z domova a na pár kliknutí. Náš specialista se pak postará o všechno spojené s prodejem a vy se mezitím můžete věnovat svému životu. Provize, kterou si z úspěšně uzavřené transakce vezme, je fér a kompenzuje nejen jeho čas, know-how a zkušenosti, ale také kontakty na ověřené právníky, hypoteční specialisty, fotografy, notáře a další odborníky, kteří jsou pro úspěšné uzavření obchodu vašeho života nutností.

2. Přehlédnete právní kličky

Pokud zrovna nejste právník specializující se na problematiku prodeje nemovitostí, složitosti formulované ve smlouvě, kterou vám může podstrčit nějaký podvodník, nejspíš neodhalíte. Podvody s nemovitostmi nejsou v České republice nijak neobvyklé, a proto se vyplatí nechat všechno „papírování“ (a že ho není málo) okolo prodeje na specialistovi, který ohlídá, aby celá transakce proběhla čistě a k oboustranné spokojenosti.

foto: Unsplash

3. Utopíte se v profi konkurenci

Přestože je pověst realitních makléřů u nás více než pošramocená, což je dáno především faktem, že nám stále chybí tzv. realitní zákon a makléře může dělat úplně každý, koho to zrovna napadne, 90 % nemovitostí se u nás prodává prostřednictvím realitních kanceláří. Jejich prezentaci nabízené nemovitosti i časové flexibilitě makléřů budete jako osamělý voják v poli konkurovat jen velmi těžko. A potenciálního kupce nebude zajímat, že máte zrovna nemocné dítě nebo důležitou poradu. Bude chtít váš servis a hned.

My pracujeme jen s makléři, kteří svoji práci umí a mají výsledky.

4. Špatně určíte kupní cenu

V našem Atlasu cen se budete moci už brzy podívat, za kolik se v posledních letech prodávaly nemovitosti ve vašem okolí, nicméně reálná tržní hodnota té vaší závisí nejen na lokalitě a výměře. Svou roli hraje spousta dalších faktorů. Nemovitost můžete podcenit, a připravit se tak o možný výdělek. Anebo ji naopak přestřelíte, a uděláte tak z vašeho domu nebo bytu neprodejného ležáka. My nonstop monitorujeme trh a sbíráme tisíce a tisíce dat. Nechte si od nás sestavit cenovou nabídku zdarma a sami pak posuďte, jestli nám prodej své nemovitosti svěříte.

5. Na něco zapomenete

Když se vám podaří dotáhnout celou záležitost na vlastní pěst do zdárného konce, najdete kupce a plácnete si, stále vás čeká hromada papírování, která vám může pěkně zamotat hlavu. Přepsat nemovitost na katastru, zrušit věcné břemeno, vyúčtovat služby, přepsat elektřinu, odhlásit trvalé bydliště, přehlásit poštu, připravit předávací protokol k nemovitosti… Do toho každodenní povinnosti. Je toho poměrně hodně, co je třeba vyřídit, a pokud něco zanedbáte, vystavujete se riziku, že za své chyby budete platit. Naši specialisté jsou profíci, kteří dotahují věci do konce. Jistota bezpečného prodeje a perfektní zákaznická zkušenost jsou našimi prioritami číslo jedna.

Prodat nemovitost bezpečně, férově a doslova na pár kliknutí s námi není problém. Nechte si od nás vypracovat nezávaznou cenovou nabídku zdarma na míru. Když se rozhodnete ji přijmout, o všechno spojené s prodejem se pak už od A do Z postarají naši specialisté.

Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny