Proč si sjednat hypotéku předem?

2. srpna 2021Redakce

Hypotéka je závazkem, který Vám na jedné straně vykouzlí úsměv na tváři, neboť si díky němu můžete dopřát vysněné bydlení, avšak na straně druhé je k němu potřeba přistupovat s maximální mírou zodpovědnosti a vždy se snažit vybrat tu nejvýhodnější a finančně nejrozumnější variantu - třeba hypotéku předem. Jaké jsou její hlavní výhody?

Výhodný fixní úrok a peníze kdykoliv k dispozici

Poslední roky se držely úrokové sazby nízko, avšak trend se začíná pomalu obracet a vše nasvědčuje tomu, že v příštích letech budeme svědky růstu hypotečních úrokových sazeb. A to je právě ideální čas na sjednání hypotéky předem, neboť díky ní si s předstihem zajistíte výhodné podmínky i do budoucna. Zkrátka podmínky, jež se Vám dnes podaří sjednat, Vám už nikdo nesebere, ať se bude na hypotečním trhu dít cokoliv. Fixní úrok na hypotéku lze takto získat až na 3 roky dopředu.

Dále stojí za vyzdvihnutí i fakt, že po celou dobu trvání hypoteční smlouvy budete mít peníze připraveny v bance k okamžitému čerpání. Takže jakmile Vám padne do oka některá z nemovitostí, tak si ji můžete prakticky okamžitě pořídit - stačí jen bance vznést požadavek, aby peníze uvolnila. Předpřipravené peníze v bance Vám navíc dávají konkurenční výhodu oproti lidem, kteří volí klasickou hypotéku, neboť při prohlídce nemovitosti můžete prodávajícímu předložit úvěrovou smlouvu jako důkaz, že peníze již máte k dispozici, a tím zvýšit šance na to, že nemovitost prodá právě Vám.

Flexibilita a rychlost - další z předností hypotéky předem

Hypotéka předem je skvělým řešením pro ty, kteří ještě nemají vybrané vysněné bydlení - k jejímu sjednání totiž nemusíte znát přesnou cenu nemovitosti, předschvaluje se pouze rozmezí výše úvěru. Po schválení úvěru se pak můžete pustit do hledání ideální nemovitosti v dané cenové relaci a jakmile na nějakou natrefíte, tak máte prakticky jistotu, že Vám ji nikdo nevyfoukne před očima, neboť díky hypotéce předem máte připravené peníze na její okamžitý nákup.

V neposlední řadě musíme mezi výhody hypotéky předem zařadit i rychlost, s níž si ji lze sjednat. Nemusíte čekat dlouhé týdny na schválení úvěru jako v bance, u nás můžete mít hypotéku uzavřenu během pár hodin. Navíc Vaše příjmy prověříme pouze jednou, nebudeme Vás tedy nikdy zdržovat jejich znovuověřováním. Samozřejmostí je též to, že platíte pouze za to, co skutečně využijete. Nemusíte mít tedy strach, že bychom po Vás chtěli peníze, jež jste ve skutečnosti nevyčerpali - v takovém případě se platí pouze předem domluvený storno poplatek.


Zařiďte si hypotéku předem a nenechte si utéct vysněné bydlení


Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny