Čtyři tipy, jak prodat dům v zimě

4. prosince 2020Redakce

V chladných měsících plných náledí a sněhu může být zapotřebí trochu více úsilí, abyste ukázali svoji nemovitost tak, aby obchod dopadl co nejrychleji a co nejlépe.

Přestože jsou tradiční hlavní sezónou prodeje nemovitostí jaro a podzim, okolnosti někdy vyžadují, aby majitelé nabídli své domy na trh během zimy. Dobrou zprávou je, že vzhledem k přístupu k mobilním aplikacím a tolika informacím online nemusí být prodej v zimě tak náročný. Nabídka domů na prodej (vaše konkurence) je nízká a kupující hledají neustále. Pokud během zimy musíte prodat svůj domov, je však třeba vzít v úvahu několik důležitých bodů.

Ujistěte se, že je dům snadno přístupný

Pokud je náledí nebo sněhová bouře, vyčistěte příjezdovou cestu, chodník a všechny cesty, po kterých mohou potenciální kupci přijít nebo přijet. Pokud existuje také zadní vchod, nezapomeňte ani na něj. Nikdy nevíte, kam se kupující budou chtít podívat. Je dobré udržovat čistotu přístupových cest průběžně, může se vám totiž stát, že se vám zájemci ozvou na poslední chvíli a pak by vás mohli najít s košťaty a odhrnovači v rukou, což určitě nechcete.

Udržujte teplo

Pokud v domě nebydlíte, myslete na to, že je třeba přijít v dostatečném přestihu před prohlídkou a zatopit. Není nic horšího, než vstoupit do chladného domu. Nepůsobí to tím správným domáckým dojmem a není to ani příjemné, což ovlivňuje smysly kupujícího. Chladné prostředí zajistí, že jejich první dojem nebude dobrý. Takže jestli čekáte kupujícího, vždy se ujistěte, že je ve všech místnostech teplo a dům je díky tomu útulný.

Předveďte svůj zimní zázrak

Pokud máte doma krb nebo kamna, není lepší čas na jejich předvedení než v zimních měsících. Kupující rádi chodí na prohlídky, kde je oheň. Dodává na atmosféře a poskytuje uklidňující pocit. Před uvedením na trh se však ujistěte, že má váš krb či krbová kamna za sebou povinné kontroly. Pokud jste jej už nějakou dobu nepoužívali, nechte jej vyčistit a zkontrolovat, abyste si byli jisti, že jeho používání nebude mít opačný účinek. A když nemáte takový zdroj tepla? Zkuste svíčky! I malý plamínek může navodit velmi hřejivý pocit, obzvlášť, když se za oknem snáší sněhové vločky.

Ukažte kupujícím venkovní krásy


V teplejších měsících není neobvyklé, že se kupující prochází po zahradě, zkoumají stromy a květináče a chtějí vidět dvorek. Potřebují zhodnotit celý venkovní prostor a získat pocit, že právě tady chtějí ležet na lehátku nebo pěstovat bylinky. I když v zimě může být u kupujících méně pravděpodobné, že si budou chtít zahradu projít, budou stále chtít vědět, jaká je. Pokud máte verandu, bazén, terasu nebo venkovní vybavení, které zvyšuje hodnotu jako je bazén nebo venkovní kuchyně, zajistěte, aby byly viditelné i zevnitř. Pokud je v zimních měsících nebo pod sněhem venkovní prostor neviditelný, ujistěte se, že váš inzerát zmiňuje vše dostatečně detailně, aby kupující získali celkový obraz.


TIP
Přemýšlíte o prodeji nemovitosti? Získejte bezplatnou cenovou nabídku na prodej on-line. Díky ní se dozvíte, za kolik můžete vaši nemovitost obratem prodat a vyhnout se tak tradičnímu stresu s hledáním kupce, prohlídkami nebo inzercí. Stačí vyplnit formulář a o zbytek se postaráme my.

Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny