Zvyky, které mají úspěšní prodejci společné

30. března 2019Redakce

Jaké je tajemství těch, kteří prodají svou nemovitost rychle a za vysokou cenu? Udržují ji perfektním stavu. Ať už se snažíte prodat svou nemovitost sami s pomocí realitní kanceláře nebo s námi, osvojte si následující rutinní úkony. Uvidíte, že nebude dlouho trvat a poděkujete si to.


TIP
Přemýšlíte o prodeji nemovitosti? Získejte bezplatnou cenovou nabídku a vyhněte se tak všem problémům spojeným s tradičním prodejem včetně nekonečných prohlídek. Stačí vyplnit formulář a obratem se dozvíte, kolik můžete v rámci Okamžité platby dostat.

1. Pravidelný týdenní úklid

Zvolte si jeden den v týdnu, který věnujete poctivému úklidu. Vytírání podlah, setření prachu a vymetení pavučin je základ. Pokud v bytě nebo domě kouříte, popř. chováte domácí zvíře, věnujte čas čištění koberců a čalounění pohovek, abyste eliminovali případný zápach.

2. Zbavujte se nepotřebných věcí

Pro zájemce o koupi nemovitosti jsou úložné prostory zásadní. Proto věnujte alespoň každý měsíc nějaký čas tomu, abyste se zbavili oblečení nebo dalších věcí, které nepotřebujete nebo nepoužíváte. V případě prohlídky pak budou vaše úložné prostory vypadat daleko prostornější.

3. Investujte do oprav a výměny spotřebičů

V momentě, kdy máte jasno v tom, že budete v budoucnu prodávat, udělejte si čas a zjistěte, jestli je u vás doma všechno v pořádku. Opravte kapající kohoutky, vyměňte nefunkční žárovky atd. Realitní specialisté doporučují investovat do výměny větších spotřebičů jako plynového kotle, klimatizace či radiátorů, pokud dosáhly 75 % své životnosti. Je to jedna z možností, jak zvednout cenu nemovitosti.

Pokud prodáváte sami, bez pomoci odborníka, některé zvyky byste si měli osvojit na denní bázi. Specialisté doporučují zejména tři:

4. Každodenní úklid

Pokud prodáváte nemovitost, ve které ještě bydlíte, naučte se každý den před odchodem krátce poklidit. Pakliže se náhle objeví zájemce o prohlídku, uvidí váš dům či byt v tom nejlepším stavu. Odborníci doporučují vytvořit si krátký seznam úkonů jako ustlání postele, úklid stolů či vytažené žaluzie.

5. Na nabídky reagujte okamžitě

Pokud prodáváte sami, měli byste na nabídky reagovat co nejrychleji. Zájemci o koupi nemovitosti čekají profesionální servis a pokud se opozdíte, mohou o koupi zrovna vaší nemovitosti začít pochybovat, protože rozhodnutí, že chtějí zrovna váš byt, je z velké části emocionální záležitost.

6. Dávejte o sobě vědět

Zmiňte se kamarádům, že prodáváte svůj byt. Pravidelně informujte na svých sociálních sítích. Zkrátka neustále všem okolo připomínejte, že je vaše nemovitost k mání. Nikdy nevíte, odkud se vynoří ideální kupec.

Prodávat nemovitost na vlastní triko je zkrátka dřina. Jestli se jí chcete zbavit, nechte si od nás vytvořit nezávaznou cenovou nabídku zdarma. Stačí pár kliknutí a dozvíte se, kolik na svou nemovitost můžete dostat. Poté se sami rozhodnete, jestli její prodej od A až do Z svěříte právě nám.

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny