7 z 10 prodávajících musí zlevnit, aby svoji nemovitost prodalo

17. listopadu 2020Redakce

Není sporu o tom, že kdo v současné době prodává byt, dostane za něj o poznání více než před pár lety. Faktory jako levné hypotéky, pomalá výstavba nových bytů či nízká nezaměstnanost společně zapříčinily, že ceny bydlení vzrostly až o desítky procent. Představy o tom, za kolik lze konkrétní nemovitost skutečně prodat, má ale značná část prodávajících zkreslené.


TIP
Chcete vědět, jaká je cena vašeho bytu? Stačí vyplnit formulář a obratem od nás obdržíte cenovou nabídku. Pokud se vám bude líbit, můžete svůj byt okamžitě prodat.

Většina prodávajících se při stanovování ceny, za kterou chtějí svoji nemovitost prodat, orientuje podle inzerátů na realitních serverech. Bohužel si však neuvědomují, že se často jedná o tzv. “ležáky”, tedy byty či domy, které se inzerují již opravdu dlouho a důvodem je z největší pravděpodobností jejich vysoká cena. Majitel pak špatně stanoví cenu své nemovitosti a může se stát jedním z takových “ležáků”.

Často je také příčinou nadhodnocené ceny postoj prodávajících, kteří cenu nastřelí, a pokud se nedaří, postupně ji snižují. Prostě to zkusí, a stejně počítají s tím, že nakonec budou muset zlevnit. Každý prodávající by si však měl uvědomit, že jde o to nemovitost prodat za reálné maximum s co nejmenším úsilím, za co nejkratší dobu. Ne ji mít dlouhé měsíce v nabídce za cenu nereálnou jen proto, že jiní majitelé také nabízejí své neprodejné “ležáky” za přemrštěné částky nebo je zvykem dát slevu. Ani jeden z těchto postupů není pro majitele příjemný a stojí ho spoustu času, smlouvání a energie.

Pokud se tedy nechcete přidat k těm, kteří se kvůli požadované ceně dostávají mimo realitu a musí sáhnout ke slevě a naopak se chcete všem trápením vyhnout, stačí vyplnit na našich stránkách formulář, díky kterému získáte přesnou a transparentní cenovou nabídku na prodej vaší nemovitosti. A pokud se vám bude líbit, můžete nemovitost prodat obratem nám a peníze mít na účtě ihned.

Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny