Bezkontaktní prodej nemovitostí zažívá obrovský boom

8. října 2020Redakce

Dopad epidemie konoraviru se již projevil v mnoha oblastech každodenního života, prodeje nemovitostí nevyjímaje. Během první vlny v březnu a dubnu klesl prodej bytů v ČR téměř o čtvrtinu a dle průzkumu společnosti Opendoor o odložení prodeje z důvodu obav uvažuje nyní reálně 36 % dotázaných. Není tedy na čase začít prodávat nemovitosti jinak?


TIP
Přemýšlíte o prodeji nemovitosti? Získejte bezplatnou cenovou nabídku. Díky ní se dozvíte, za kolik můžete vaši nemovitost prodat. Stačí vyplnit formulář.

Během tradičního prodeje, tedy prostřednictvím realitní kanceláře, se na běžný byt přijde podívat v průměru 15 zájemců (u lukrativních nemovitostí může činit toto číslo i trojnásobek) a realitní makléř navštíví místo také nejméně čtyřikrát. To se samozřejmě v dnešní době, kdy je doporučeno mezilidský kontakt omezit na nezbytné minimum, jeví jako velká překážka a řada lidí, kteří chtějí svoji nemovitost prodat, se dostává do neřešitelné situace, protože prodat potřebují, ale zároveň nechtějí do svého soukromí pouštět cizí návštěvníky. Naději jim může přinést nový způsob prodeje, který je již běžný ve většině států světa - např. v Americe tento způsob prodeje nemovitosti zvažuje téměř polovina prodávajících. S naší Okamžitou platbou tak přichází úplně nový způsob, jak zjistit hodnotu, získat cenovou nabídku na koupi a prodat byt absolutně bezkontaktně a za stejnou cenu, jako by majitelé získali při tradičním prodeji.

“Chtěli jsme na trh přinést službu, která lidem nabídne absolutní jistotu kupce a sníží jejich trápení při prodeji bytu na minimum,” komentuje vznik projektu Michal Makoš, spoluzakladatel Reasu, a dodává: “V současné situaci však vidíme největší výhodu v absolutně bezkontaktním způsobu zpracování od prvotního odhadu až po finální podpis smlouvy.”

Už nyní vidíme, že se poptávka po Okamžité službě zvýšila téměř trojnásobně právě z důvodu požadavku na větší soukromí. Je i pro vás důležité? Vyplňte formulář a vyzkoušejte nejpohodlnější a nejdiskrétnější prodej nemovitosti.


Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny