Čtyři povinnosti při prodeji nemovitosti, na které můžete s Reas.cz zapomenout

7. prosince 2020Redakce

V Reas.cz každý den pracujeme na zdokonalování realitního trhu pro každého! A to považujeme i za své poslání - poskytnout ten nejlepší způsob prodeje nemovitosti. Existuje nespočet výhod, jak díky naší Okamžité platby za nemovitost bude váš prodej jednodušší, pohodlnější a jistější, ať je pro vás důležité cokoliv. Reas je tu, aby vám pomohl získat tu nejlepší zkušenost s prodejem nemovitosti po jaké toužíte, a poskytl lepší alternativy k tradičnímu způsobu, kterému byste se rádi vyhnuli.

Toto jsou čtyři nejhorší věci spojené s prodejem nemovitosti, na které můžete díky Okamžité platbě zapomenout:

1. Prohlídky

Ve zpětné vazbě od zákazníků Okamžité platby často slyšíme, že se jim nejvíce ulevilo, když vynechali úmorné prohlídky a všechny přípravné práce s nimi spojené. Toto je jedna z nejvýznamnějších výhod prodeje s Reasem a ta, která definuje naše řešení pro Okamžitou platbu - což znamená vyhnout se všem zastaralým a frustrujícím krokům při prodeji vašeho domova a užít si jen ty dobré stránky - uzavřít obchod a začít nové dobrodružství! Pohodlí a zmírnění stresu prodejců je nepřekonatelné - a v těchto sporných dobách je jistota prioritou.

2. Důkladný úklid

Hlavní náplní času při přípravě na tradiční realitní prohlídku je kompletní úklid domácnosti - ostatně lidé, kteří si prohlížejí fotky a videa, a zejména ti, kteří se přicházejí osobně podívat, se chtějí cítit jako v novém, může to být pro ně nový začátek. To znamená, že při tradičním prodeji budete mít spoustu práce - zejména pokud jste v domácnosti žili hodně dlouho. Můžete se pustit do drhnutí nebo zaplatit lidem, aby to udělali za vás... nebo to všechno přeskočit a prodat prostřednictvím Okamžité platby.

Čištění koberců - zaručuje velmi hygienický a osvěžující výsledek - čističe koberců odvádějí skvělou práci! Není to ale snadný proces. Musíte přestěhovat všechen nábytek mimo koberce po dobu nejméně 24 hodin, aby čistič mohl správně působit a zaschnout. A podle toho, jak velký je váš dům, může stát čištění koberců několik tisícovek i více, pokud potřebujete „nechat zmizet domácího mazlíčka“ a odstranit skvrny a pachy. Použití zařízení na čištění koberců je ta jednodušší možnost, ale také vás bude stát čas a daleko více peněz.

Čištění stěn - Podobně jako u vašich koberců se zdá, že jejich čistota pomalu a nenápadně slábne s časem. I s bílými stěnami si možná každý den neuvědomujete, že nejen ony, ale i podlahové lišty, vypínače, skříňky, dveře a kliky už nejsou to, co bývaly. Budoucí kupující si toho ale všimnou! Obzvláště pokud jste doma měli děti a domácí mazlíčky, budete mít co dělat.

Čištění příjezdových cest, balkonů a vstupních chodeb - Pokud máte na příjezdové cestě olejové skvrny, obrubníky jsou již zarostlé tak, že je skoro není vidět, nebo leží u vstupních dveří vrstva prachu - pamatujte, že první dojem je zásadní. Pokud jste se to už dříve pokusili vyčistit, víte, že to vyžaduje opravdu tvrdou práci. Ale i tak existuje šance, že to všechno zvládnete sami, jen tomu budete muset vyhradit čas a spoustu energie.

To jsou jen některé z běžnějších věcí, s nimiž obvykle můžete nějakou dobu žít, ale určitě je bude třeba řešit před tradičním prodejem. A nezapomeňte na další rutinní úklidové práce, o které se budete muset postarat na téměř profesionální úrovni - a držet se jich po celou dobu trvání prohlídek. Zaměřte se na věci jako toalety, vany, dlaždice a spáry, prach na všech maličkých místech včetně parapetů a rolet, a kuchyňských spotřebičů včetně sporáků a trouby - pro úspěšný tradiční prodej musí být bez poskvrny.

3. Renovace a nákladné opravy

Určitě to znáte, seznam drobných domácích oprav, který, jak se zdá, stále roste a do této chvíle vás určitě stál nejednu drahou návštěvu hobbymarketu a několik víkendů práce.

Dokonce i někteří z nejnadšenějších kutilských údržbářů a opravářů se mohou dostat pod tlak kvůli malým opravám po celém bytě těsně předtím, než začnou prohlídky a je třeba vyřešit to všechno najednou. Stejně jako při úklidu si všech těchto položek všimnou potenciální kupci, kteří budou chtít vše v domácnosti v nejlepším stavu, nebo maximálně s malými ústupky, které mohou dokončit než se nastěhují. Tyto zdánlivě jednoduché věci vás mohou stát hodně času, peněz nebo bolestí hlavy a v mnoha případech všech třech.

Pokud byl váš byt nebo dům po léta nebo desetiletí dobře udržovaný, místo oprav budete možná muset přistoupit k renovacím, abyste přilákali kupující. Nové spotřebiče, podlahy nebo obložení mohou být velmi drahé, takže možná nebudete mít k dispozici potřebné finanční prostředky. Musíte pak ale počítat s tím, že prodávající budou požadovat slevu z kupní ceny, aby si vše mohli pořídit sami.

4. Strach o domácí mazlíčky

V neposlední řadě: naši nejlepší přátelé. Pokud uděláte vše výše uvedené, strávíte s vaším mazlíčkem výrazně méně času. Abychom byli upřímní, váš mazlíček by vám mohl celou věc výrazně zkomplikovat (jak nejlépe prodat dům či byt s domácím mazlíčkem si můžete přečíst zde). Pokud nebudou muset během přípravné fáze na tradiční prodej odejít, budou si určitě muset najít místo, kde budou, během prohlídek. Takže, hotel pro psy, nebo přátelé, kteří s nimi stráví nekonečně dlouhé hodiny v parku. Doufejme, že kočky, ptáci, plazi a další kamarádi prohlídky zvládnou o něco snáze. Jako majitel zvířete pravděpodobně víte, že stěhování je známo jako jedno z nejvíce stresujících období pro domácí mazlíčky. Bohužel tuto nevýhodu tedy budete muset přidat na seznam k tomu, že je pošlete pryč během příprav i prohlídek, pokud plánujete prodat svoji nemovitost tradiční cestou.

Ušetřete si starosti

S možností Okamžité platby od Reasu získáte přesný opak toho, co vám způsobí okolnosti popsané výše - přímý prodej bez bolestí hlavy ze stresu. Nezajímá nás váš dekor ani vaše čistota, nepotřebujeme, aby místo vonělo jako čerstvé pečené sušenky nebo aby všechno bylo v dokonalém stavu. Prodej prostřednictvím Reasu je otázkou vyplnění 3minutového dotazníku o domácnosti, pořízení několika rychlých fotografií z domova (tak, jak je), rychlé prohlídky s jedním z našich inspektorů, výběru data uzavření smlouvy a právních služeb (zdarma, tyto náklady jdou za námi). Žádný z výše uvedených problémů vás nečeká, pokud se rozhodnete prodat svůj byt přímo společnosti Reas - peníze dostanete obratem na účet a navíc vám ušetříme v průměru sedm měsíců, které byste strávili tradičním prodejem.

Takže zapomeňte na stres a vyzkoušejte prodej nemovitosti budoucnosti.


Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny