Proč využít při prodeji nemovitosti Okamžitou platbu

23. prosince 2020Redakce

Existuje mnoho důvodů k prodeji nemovitosti a donedávna existovaly pouze dva způsoby, jak to udělat - prodej svépomocí a prodej prostřednictvím realitní kanceláře. To „správné rozhodnutí“, jak to udělat, ovšem závisí také na tom, čeho si nejvíce ceníte. Můžete například upřednostnit pohodlí a soukromí před maximální nabídkovou cenou. Možná se budete muset přestěhovat přesně na den, nebo jen nechcete či nemůžete čekat, až se najde kupec. Rádi bychom vám proto představili Okamžitou platbu. Víte, že ji můžete považovat za jeden ze způsobů prodeje nemovitosti budoucnosti?

1. Čistý výnos: Kolik peněz dostanete na účet?

Váš čistý výnos představuje částku peněz, kterou obdržíte za svůj domov, mínus náklady na prodej. Když přemýšlíte o tom, kolik stojí prodat nemovitost, mnoho lidí se fixuje na standardní provize realitního makléře ve výši 4–6 %. Když však zohledníte dodatečné náklady, které jsou běžné u většiny prodejů, jako jsou opravy, náklady na právní servis a hlavně peníze za váš čas (dovolená kvůli prohlídkám nebo provize i neúspěšnému makléři) vaše celkové výdaje se mohou přiblížit k 15 % prodejní ceny.

Pokud se rozhodnete využít Okamžitou platbu, naším cílem je, abyste vždy dostali férovou cenu. V některých případech můžete mít v rámci Okamžité platby vyšší čistý výnos než při tradičním prodeji a v jiných můžete za mírně nižší cenu očekávat velké výhody jako je soukromí, přesné načasování prodeje nebo pohodlí. Ať tak či onak, můžete nás kdykoli požádat o cenovou nabídku; je to zdarma a není tam žádná povinnost ji přijmout.

Jak počítáme cenu nemovitosti? Zjistěte o tom více zde!

2. Čas: Kdy potřebujete mít prodáno?

Jak dlouho prodáváte, může být stejně důležité jako to, za kolik prodáváte. Možná jste našli novou práci v jiném městě a za dva měsíce potřebujete bydlet jinde, nebo jste objevili skvělý nový domov, ale nemůžete čekat několik měsíců, zda vám prodej vyjde a vy budete mít na jeho koupi. Náklady na dvojitou hypotéku, pronájem během přechodného období nebo pouhá údržba stávajícího domu nebo bytu mohou často přesáhnout hodnotu toho, že byste mohli získat prodejem přes inzerci vyšší nabídku.

Průměrná doba potřebná k prodeji nemovitosti je v průměru půl roku. U tradičního prodeje je časová osa prodeje závislá v zásadě na dohodě mezi kupujícím a prodávajícím. Možná budete muset počkat, až si kupující domluví hypotéku, nebo se budete muset přizpůsobit v čase stěhování jeho potřebám. V této oblasti nabízí Okamžitá platba velkou výhodu, protože vám může poskytnout daleko větší flexibilitu. Od chvíle, kdy vyplníte formulář, může uplynout pouhý týden a máte prodáno. Ale můžeme se také domluvit, že byt prodáte, získáte peníze a pár měsíců v něm můžete bydlet, než přijde ten správný čas přestěhovat se jinam.

3. Jistota: co když to nepůjde tak, jak jste plánovali?

Z našich rozhovorů se zákazníky je zřejmé, že velká část stresu při prodeji pramení z nejistoty, tj. z toho, že nevíte, kdy najdete kupce, zda se obchod uzavře nebo zda při něm nedojde k nějakým překvapením. Tradiční proces neumožňuje vždy takovou úroveň transparentnosti, abyste měli neustále nad vším kontrolu právě kvůli problémům, které s sebou nese hledání kupujícího a samotná dohoda. Když obdržíte cenovou nabídku od Reasu, získáte okamžitě přehled o tom, kolik můžete za svoji nemovitost dostat, jaký poplatek za službu obdržíme my a také budete mít absolutně pod kontrolou časový plán a nebudete se tedy muset obávat, že až budete peníze z prodeje potřebovat, kupující je bohužel mít nebude. Získáte tak větší jistotu, abyste se mohli soustředit na další velkou věc - hledání nového domova.

4. Žádný stres: nakolik si ceníte svého pohodlí?

Prodej nemovitosti může znamenat hodně práce, např. dlouhé měsíce plné prohlídek, oprav a úklidu a samozřejmě samotná inzerce a vyjednávání s potenciálními kupci. Přemýšlejte o své investici času a energie při prodeji tradičním způsobem jako o ztrátě času - co byste dělali, kdybyste se nevěnovali prodeji svého domova? Reas může nabídnout jednodušší řešení, které vám umožní prodat vaši nemovitost úplně bez inzerce a hledání kupce. Vyplnit formulář zvládnete za 3 minuty, krátký telefonát s podrobnostmi za 2, 10 vám bude trvat nafocení a odsouhlasení cenové nabídky jednu minutu. Už víte, co budete dělat s ušetřeným časem?

Stále přemýšlíte, zda prodat svoji nemovitost prostřednictvím Okamžité platby? Není nic jednoduššího, než to vyzkoušet! Stačí vyplnit formulář a my vám zdarma a nezávazně pošleme cenovou nabídku. A pak už je jen na vás, zda se vám bude líbit a přijmete ji, nebo prodáte tradičním způsobem.


Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny