Jak zjistit majitele pozemku - jednoduchý návod

28. prosince 2020Redakce

Roky chodíte kolem krásné zahrady a chtěli byste vědět, komu patří? Nebo jste právě našli pozemek svých snů a chtěli byste vědět, koho můžete kontaktovat s nabídkou na koupi? Máme pro vás jednoduchý návod, jak zjistit majitele pozemku zdarma.

Náš Atlas cen umí nejen ukázat prodejní ceny bytů napříč celou Českou republikou, ale také vám snadno zjistí všechny dostupné informace o pozemcích, včetně jmen majitelů a jejich adresy.

Jak na to?

1. V sekci Atlas cen zadejte v levém horním rohu alespoň přibližnou adresu, na které se vámi hledaný pozemek nachází.

2. Tlačítkem “plus” v levém dolním rohu přibližte mapu na úroveň, která zobrazuje hranice pozemků a nemovitostí modrou čarou.


3. Klikněte na pozemek (u kurzoru se objeví nápis “Zobrazit detail”), který vás zajímá. Objeví se jeho výměra a také všechny ostatní dostupné informace.

4. Po kliknutí na modrý nápis “Zobrazit parcelu v katastru nemovitostí” vás systém přesměruje na stránky katastru, které se otevřou v novém okně a které vám, kromě jiného, zobrazí jak majitele nemovitosti, tak i adresu jeho trvalého bydliště, případně sídlo, pokud se nejedná o fyzickou osobu.

5. Stejným způsobem lze pak zjistit také majitele jakékoliv nemovitosti, která na pozemku stojí.


TIP
Chcete vědět, jak se pohybují ceny nemovitostí ve vašem městě? Využijte další funkci Alasu cen! Nastavte si hlídání a my vám každý měsíc pošleme e-mail s podrobným reportem. Nastavit si jej můžete zde.

Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny