Nejčastější mylné představy o Reasu a jeho Okamžité platbě

25. srpna 2020Redakce

Dali jsme si za úkol, vybudovat na českém realitním trhu novou kategorii. Představujeme nový způsob, jak prodat nemovitost co nejpohodlněji a chceme všem poskytnout pocit jistoty při jedné z největších finančních transakcí, kterou lidé ve svém životě provádí.

Vytváření něčeho nového je vzrušující, ale zároveň chápeme, že lidé mohou být skeptičtí, cítit se ohrožení nebo prostě nevědí, co si mají myslet, zejména v odvětví, které funguje po desetiletí stejným způsobem. Internet není vždy příjemné místo a my se setkáváme se spoustou mýtů o našem podnikání, proto bychom chtěli vysvětlit ty nejčastější z nich a ukázat tak, kdo jsme, co děláme a jak fungujeme.

“Jste obyčejný výkup”

To je jedna z nejčastějších mylných představ o našem podnikání. Výkupy se zaměřují na zoufalé majitele obvykle se prodávají za nepříjemných okolností. Cílem je maximalizovat návratnost investic - tedy využít špatné situace majitele a nakoupit za málo a obratem za hodně prodat. Společnosti, které to dělají, sahají od vykutálených jednotlivců až po společnosti s výmluvnými reklamami “Výkup nemovitosti za hotové, záloha ihned”  nebo “Výkup do 24 hodin - vaše pomoc při finančních potížích”, které inzerují, že si budou kupovat nemovitosti „v jakémkoli stavu a ve všech cenových relacích“.

Na rozdíl od nich Reas nekupuje nemovitosti ohrožené exekucemi a nabízí konkurenceschopnou cenu, protože náš business model je založený na poplatcích, ne na prodeji po koupi za levno.

“Mnoho investorů v oblasti nemovitostí chce profitovat z koupě za málo a okamžitým přeprodejem za hodně. My máme za cíl konkurenceschopné nabídky a poskytování služby našim zákazníkům.”

“Když to prodám přes realitku, dostanu vždycky víc”

Pokud svůj domov prodáte Reasu, zaplatíte servisní poplatek. Jeho hodnota není předem definována a ovlivňuje ji celá řada faktorů, avšak činí vždy jen pár jednotek procent a dozvíte se jej ve finální cenové nabídce po návštěvě našeho speciality. A tak vždy přesně víte, kolik za byt dostanete. Bez skrytých poplatků nebo smlouvání o ceně. Při porovnání našeho servisního poplatku s náklady, které byste zaplatili při tradičním prodeji (placení hypotéky po celou dobu, kdy prodáváte, platby za služby, opravy, úklid apod.), pouhých 5 až 6 % lidí ušetří, pokud se rozhodne prodávat tradiční cestou.

Pravda je, že při tradičním prodeji můžete získat o pár tisíc více, než při prodeji Reasu. Ovšem tato cena je vyvážena daleko důležitějšími okolnostmi, než je jen cena - soukromí, bezstarostnost, jistota i rychlost. Navíc je prodej tradiční cestou spojen nejen s provizí makléři, ale často i s dodatečnými náklady, jako je provize prodejci, i když se mu nepodaří nemovitost prodat, náklady na rekonstrukci, úklid, bydlení na dvou místech, apod. Je také důležité mít na paměti, že 7 z 10 prodávajících během prodeje musí cenu nemovitosti snížit, aby ji vůbec prodalo. Takže jaká je hodnota vašeho času a soukromí?

“Jste jen neznámá firma, nic o nemovitostech nevíte”

Je pravda, že historie naší firmy není dlouhá. Ovšem zkušenosti s realitním trhem máme téměř desetileté. Naši zakladatelé, Hynek a Michal, si již na vysoké škole vyzkoušeli první kontakt se světem realit a nelíbilo se jim, jak český trh funguje. Po několika pokusech to změnit vznikl Reas, který se snaží navázat na silnou tradici tohoto způsobu prodeje nemovitosti (v Americe známý jako iBuying). Navíc za námi stojí investiční firma Miton, která byla při startu takových start-upů jako je Slevomat nebo Rohlík, takže patříme do té nejlepší businessové rodiny se silným zázemím.

Výrazně zjednodušujeme proces prodeje nemovitosti a nastavujeme v České republice novou kategorii na realitním trhu, proto chápeme, že máte spoustu otázek, jak to funguje a jaké vám to může přinést výhody. Pokud se chcete dozvědět více o naší firmě, navštivte stránku O nás.

Každý den nás inspirují příběhy běžných lidí, kteří prodejem svého bytu startují novou kapitolu svého života. Patříte k nim? Dejte nám o tom vědět!

Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny