Vyzrajte na Home Staging jako profesionál

30. listopadu 2020Redakce

"Nikdo si takhle neuklízí koupelnu, dokonce ani v den, kdy má přijet tchýně."

Taková myšlenka vás dříve nebo později napadne, když budete dostávat rady od profesionála na Home Staging - někoho, kdo má za sebou stovky úspěšných příprav na prodej. Potenciální kupci se však budou dívat na váš domov úplně jinýma očima a je třeba, aby si na prázdných poličkách a umyvadlech představili své mýdlo, krém a hřeben, a doufejte, že si u toho budou říkat: „Úplně vidím, jak si tady čistím zuby.“

Cokoli, co přeruší jejich snění, když se přesunou z předsíně do kuchyně nebo koupelny, je překážkou potenciálního prodeje. Je důležité, aby váš domov byl co nejuniverzálnější. Hlavní věc, na kterou musíte při přípravách myslet je, že nechcete odvádět pozornost kupujícího. Chcete, aby přišli a zamilovali se - prostě se procházeli a nakonec řekli: "Jo, tohle bude můj domov."

Pokud plánujete prodávat svůj domov prostřednictvím realitních makléřů, řada z nich již služby Home Stagingu nabízí, takže se je nebojte využít, rozhodně to má cenu a je dokázaný přímý vliv na rychlost prodeje. I když se však rozhodnete jít do toho sami, existuje pár triků, které vám pomohou a my vám je nyní představíme:

Žádné velké projekty

První chybou, kterou mnoho lidí udělá, když se chystá prodávat nemovitost, je, že se rozhodnou předělat kuchyň nebo udělat nějakou komplikovanou přestavbu. "Když jsem koupil svůj dům, lidé, od kterých jsem ho koupil, právě předělali kuchyň, a první věc, kterou jsem udělal, bylo, že jsem ji vytrhal a udělal novou, protože byla příšerná." Ten příběh slyšíme od klientů velmi často. Vkus každého se tak moc liší, že nemůžete předvídat, co by kupující mohl chtít, pokud jde o barvu, spotřebiče nebo dokonce to, jak by měla být kuchyně orientovaná. Naše doporučení je, abyste za toto peníze neutráceli, pokud jste si jisti, že prodáte i bez toho. Někteří kupující mohou požadovat snížení ceny, aby pokryli náklady na přestavbu - ale nemusí, takže v každém případě ušetříte minimálně spoustu času a potíží.

Vymalujte neutrálně (nebo meruňkově)

Nejlepší investicí, kterou by měl každý udělat, když se rozhodne prodávat nemovitost, je výmalba. Svěží a nová barva obecně působí dobrým dojmem a nejlepší jsou ty neutrální - bílá, krémová a světle meruňková, která je „tlumená, ale poutá pozornost“. Zatímco šedá je aktuálním hitem ve světě doplňků a nábytku, co se týká výmalby, nedoporučujeme ji, ne každý ji má rád a také by se nemusela tónem hodit k nábytku nových majitelů.

Síla pohodlí

Další nízkonákladový Home Staging trik zahrnuje deky a házení polštářů.

I když je součástí vašeho interiéru starší nábytek, pokud ho bezchybně uklidíte a vtisknete mu punc pohodlnosti, může naopak zafungovat velmi dobře. Zútulněte nábytek pomocí dek a polštářů libovolně naházených v odpovídajících barvách a vzorech, abyste ušetřili peníze za novou pohovku. Opravdu není nutné, kupovat nový gauč, jestli se na tom vašem už objevují stopy používání. Pokud bude díky polštářům a dekám působit pohodlně a domáckým dojmem a bude zvát k posezení, máte vyhráno.

Potlačte svou osobnost

Pokud vaše osobnost není béžová, odstraňte ji z interiéru.

Kupujícího rozptylují rodinné fotografie a neobvyklá umělecká díla, která zjevně nejsou jejich vlastní. Mohou také ztratit schopnost snít o životě ve vašem domově, pokud ze skříní čouhá vaše oblečení nebo je vidět v koupelně špinavé prádlo. Když už jste u toho, schovejte také šperky a léky. Podle celé řady kupujících jsou to natolik osobní věci, že by je odradilo, pokud by na ně při prohlídce narazili.

Zabalte se

Když už plánujete v rámci přípravy na prohlídky odstranit ze svého domova důkazy o tom, že tam někdo kdy bydlel, myslete na to, že už brzy budete balit definitivně, takže místo přesouvání věcí na jiná místa - balte.

Doporučujeme vše, co opravdu k životu nutně nepotřebujete, zabalit a nechat v garáži nebo sklepě - nebo ještě lépe mimo prostory, které budete ukazovat. Některé stěhovací společnosti, kromě toho, že doručí krabice k vašim novým dveřím, uloží jej předtím i do úschovy, dokud nebudete připraveni je opět vybalit.

Příprava na prodej může být velmi zdlouhavá a kromě času vás může také stát spoustu energie i peněz. Pokud uvažujete o prodeji nemovitosti, můžete zkusit nový způsob - Okamžitou platbu od Reasu. S ní se vyhnete veškerým problémům tradičního prodeje, včetně prohlídek nebo smlouvání o cenu. Stačí vyplnit zdarma a nezávazně formulář a získat cenovou nabídku.


Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny