Makléř Kamil Dolinek: "Býval jsem sportovec, takže vím, že pro úspěch musím vytrvat."

29. dubna 2024Pavlína Štochlová

Kamil Dolinek se realitám věnuje 6 let. Žije v Ostravě a díky zkušenosti se závodním lyžováním disponuje vytrvalostí, kterou právě v realitním byznyse považuje za klíčovou vlastnost. S Reas.cz Kamil spolupracuje už přes 3 roky, proto jsme za ním vyrazili a zeptali se ho, jak je spokojený a jaké má plány do budoucna.

Pojďme to vzít od začátku. Jaký byl start Vaší spolupráce s Reas.cz? Měl jste nějaké obavy?

Kamil: Než jsem začal dělat realitního makléře, pracoval jsem v technologické firmě a dovedl jsem si představit, jakým způsobem Reas funguje. Díky téhle výhodě jsem tedy žádné obavy neměl. Ale rozumím tomu, že dokud se makléři sami nepřesvědčí o tom, že dostanou spoustu kvalitních kontaktů, nemusí si být spoluprací jisti.

Díky čemu jste právě Vy v realitách úspěšný?

Kamil: Myslím si, že hlavně díky své důslednosti, empatičnosti a vytrvalosti. Prakticky celý život jsem sportoval, věnoval jsem se závodnímu lyžování, a tak vím, že dosažení úspěchu stojí hodně úsilí a času. Vím, že se někdy zkrátka nedaří, ale ani v takových chvílích nemám problém vytrvat a vždycky dotahuji věci do konce.

Kolik nemovitostí jste prodal v roce 2023? S kolika prodeji Vám pomohl Reas.cz?

Kamil: V loňském roce jsem prodal 22 nemovitostí, polovina z toho dopadla právě díky spolupráci s Reas.cz.

A jaké nejvyšší provize jste dosáhl?

Kamil: Nejvyšší provize, jaké jsem dosáhl, byla asi 300 000 Kč. Není to velká částka, ale mně u obchodu nejde tolik o provizi jako o spokojenost klientů. Myslím si, že pokud někdo tlačí na to, aby dosáhl co nejvyšší provize, může obchod dost pokazit.

Jak jste spokojený s kontakty, které Vám Reas.cz předává?

Kamil: Reas mi předává převážně kvalitní kontakty, takže stačí, že jim zavolám, domluvím se na detailech a následně na náboru. Někde se mi také stane, že 2-3 kontakty nedopadnou, ale většina z nich je opravdu zpracovatelná a domluvíme se na spolupráci.

Domníváte se, že Vám tato spolupráce přináší i navazující obchodní příležitosti?

Kamil: To souvisí s tou mojí empatičností. S klienty, se kterými se i díky Reas.cz seznámím, často navážeme nějakou formu přátelství, známosti. A díky tomu se mi pak děje, že získám další nemovitosti, které můžu zobchodovat.

Co nejzajímavějšího nyní prodáváte?

Kamil: Jeden z nejzajímavějších projektů, ke kterým jsem se dostal, jsou nemovitosti ve Václavově. Václavov je menší obec poblíž Karlovy Studánky, jedná se o prodej apartmánových domů a pozemků, na kterých je možné stavět zase další apartmány za účelem komerčního pronájmu. Velkou předností těchto nemovitostí je jejich poloha, Karlovu studánku zná skoro každý.

Co Vás na práci v realitách nejvíce baví?

Kamil: Na realitách mě nejvíce baví vlastně ta rozmanitost. Dostanu se na spoustu míst, kam bych se normálně nepodíval. Na hory, do zajímavých luxusních nemovitostí, vil, domů. A nebo jsem jednou prodával ranč, to bylo vážně zajímavé.

↑ Kamil Dolinek si na práci realitního makléře chválí především skutečnost, že se dostane na spoustu zajímavých míst, ve městech i v přírodě. Nedaleko Václavova, kde nyní prodává apartmány a stavební pozemky, je třeba rozlehlá vodní nádrž Slezská Harta.

Co děláte, když zrovna nepracujete?

Kamil: Mám 2 dospělé děti, je jim 21 let a začínají žít své vlastní životy. Hodně volného času nyní trávím procházkami po horách a v lese, s našimi pejsky.

Máte nějaký sen, který si chcete splnit?

Kamil: V létě jsem s přáteli vyrazil na řecký ostrov Naxos, ze kterého jsem byl naprosto ohromený. Rád bych si proto někdy v budoucnu koupil apartmán právě na Naxosu, abychom tam mohli ještě častěji trávit dovolené.


🚀 Využívejte Reas pro úspěšné podnikání v realitách i vy  

Reas.cz je inovativní česká platforma, která realitním kancelářím i samotným makléřům usnadňuje podnikání v realitách. V současné době s námi spolupracuje přes 300 makléřů, kterým pomáháme vyniknout a ušetřit čas se sháněním ověřených kontaktů na majitele nemovitostí i kupující.

Mohlo by vás zajímat

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny