Jitka Mayerová: Po 3 měsících spolupráce s Reas.cz míří na provizi 1.5 mil. Kč ročně, jejím snem je rekonstruovat staré nemovitosti v Jihlavě

8. dubna 2024Pavlína Štochlová

Jitka Mayerová je realitní makléřka, profesionální odhadkyně, finanční konzultantka a poměrně nově také majitelka realitní kanceláře JM v Jihlavě. S Reas.cz spolupracuje teprve od ledna 2024, už po 3 měsících se ale může pochlubit nadstandardními výsledky v regionu. Má za sebou 1 prodej a dalších 5 nabraných nemovitostí s provizním potenciálem 568 000 Kč. Čemu vděčí za takto rychlý start? Jak je se spoluprací spokojena a k jakým cílům míří? Přečtěte si rozhovor a inspirujte se! 👇

Jitko, jak dlouho pracujete v realitách? Pracovala jste ještě v jiném oboru, ze kterého jste do realit přešla?

Jitka: Od roku 2016 jsem začala investovat do nemovitostí. Postupem času jsem koupila 3 byty a následně jsem se rozhodla, že potřebuji být v terénu, mít přehled o trhu a pracovat s nemovitostmi aktivně.

Koncem roku 2019 jsem dostala nabídku být vedoucí pobočky zabývající se finančním plánováním. Nabídku jsem však odmítla a začala budovat kariéru realitní makléřky. Následující rok jsem k tomu přidala i původně odmítnuté finanční služby. Důvod byl jasný: neinformovanost klientů a jejich nedostatečná připravenost na koupi. Nevěděli, co se bude dít, zda dostanou hypoteční úvěr, co vše potřebují za dokumenty. Celkové obavy převažovaly nad radostí z vysněného bydlení či investiční příležitosti. V září 2023 jsem dokončila rekvalifikaci pro odhadce a tím pádem pracuji i s klienty, kteří prochází dědickým či rozvodovým řízením.

Co vám naše spolupráce dává? Jak jste s ní nyní spokojená?

Jitka: Vše klape jako hodinky. Mám v Reas.cz šikovného obchodního zástupce. Je spolehlivý, dochvilný, pevný a zároveň diplomatický.

Díky čemu jste úspěšná v realitách? Co z Vás dělá dobrou makléřku?

Jitka: Již od začátku klienti kladně hodnotí můj profesionální přístup a trpělivost. Toho se chci držet v první řadě, protože makléřů v ošoupaných džínách a košilích s krátkým rukávem, kteří rychle zájemce provedou a neřeknou skoro nic podstatného, je plno. Chci docílit prestiže jako například v USA, kde je makléř opravdu ceněný člen společnosti. V zahraničí se totiž již ví, že práce realitního makléře není jednoduchá.

Druhá věc, která mě definuje, je styl vedení prohlídek. Zájemci mi často říkají, že se cítí jako na prohlídce zámku. Oceňují informace, přesnost, dochvilnost, zájem o ně samé a styl mé komunikace, jak před prohlídkou, tak po ní. Majitelé vždy vědí co se děje s jejich nemovitostí, kolik zájemců vidělo inzerci, kolik jich přišlo osobně, případně v jaké fázi obchodu se nacházíme. Jsou klidní a spolupracují s radostí.

Výhodou je, že mě také baví zjišťovat nové informace, které u mě klienti mohou načerpat. A také se mnou mohou zařídit většinou vše, co potřebují následně: odhad, koupi, prodej, nájem, podnájem, daně, rozdělení a scelení pozemku, prohlášení vlastníka, založení SVJ, zápis černé stavby do katastru, kontrolu rezervační smlouvy a podobně. Klienti, kterým pomohu s nemovitostí, se mnou dále spolupracují ohledně financí, protože vědí, že mi mohou stoprocentně důvěřovat.

Komentář obchodního zástupce Radima Bílého z Reas.cz: “S ohledem na konkurenci v regionu za sebou má Jitka Mayerová nadprůměrný start spolupráce. Její úspěch je založený především na vysoké aktivitě – domluví si 7 schůzek z 10 předaných obchodních příležitostí a klienti si ji velmi chválí. Pokud bude takto pokračovat dál, dosáhne jen s Reas.cz na výdělek více než 1.5 milionu Kč na provizích za první rok spolupráce. A to nezmiňuji navazující obchodní příležitosti, které může získat."

Jaké máte jako makléřka plány do budoucna?

Právě jsem založila vlastní realitní kancelář a do příštího léta bych ráda v Jihlavě vybudovala příjemné kancelářské prostory. Nastavila pravidla pro případné nové makléře, vytvořila plán vzdělávání a doladila marketing firmy. Pomalu dozrává čas na to, abych začala budovat vlastní tým profesionálních makléřů, kteří oživí trh a nastaví vyšší laťku konkurenci. Vidím, že místní realitní kanceláře často sází na dobu své působnosti a tolik nepečují o kvalitu svých služeb. Právě to je něco, do čeho se chci v Jihlavě opřít.

Existuje nějaký sen, který si díky práci v realitách chcete splnit?

Ano, je to sen, který mám už od začátku: mít možnost nakupovat staré nemovitosti v Jihlavě, kterým majitelé nevěnují dostatek péče nebo o ně nepečují vůbec. Kazí to dojem z tohoto města. Některé nemovitosti nejsou využívané roky, přitom by majitelé mohli prostory levněji pronajmout a podpořit tak menší podnikatele a další rozvoj. Baví mě komplexní projekty, kdy můžu nevyužité využít naplno. To je prostě moje. A díky práci v nemovitostech a financích se mi tento sen začíná plnit.

🚀 Využívejte Reas pro úspěšné podnikání v realitách i vy  

Reas.cz je inovativní česká platforma, která realitním kancelářím i samotným makléřům usnadňuje podnikání v realitách. V současné době s námi spolupracuje přes 300 makléřů, kterým pomáháme vyniknout a ušetřit čas se sháněním ověřených kontaktů na majitele nemovitostí i kupující.

Za 2 minuty

do nejbližší realitky nejspíš nedojdete

Vyplnit náš formulář ale stihnete. Získáte tím zdarma představu o ceně i odhad, za jak dlouho se nemovitost prodá.

Spočítat odhad ceny